Η Ευρώπη ανοίγει μικτά με βασικά δεδομένα στο επίκεντρο

Μικτά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αφού η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis αποκάλυψε ότι οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη χώρα μειώθηκαν κατά 5,4% τον Νοέμβριο, κάτι που ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις εκθέσεις της ζώνης του ευρώ για τον πληθωρισμό των παραγωγών και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, οι οποίες θα δημοσιευθούν αργότερα σήμερα.

Ο DAX μειώθηκε κατά 0,20% στο άνοιγμα, ενώ ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,11%. Την ίδια στιγμή, το CAC 40 και το Euro Stoxx 50 ήταν επίπεδα.

Το ευρώ έχασε 0,14% έναντι του δολαρίου και πωλήθηκε για 1,03305 $ στις 8:58 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης.  Εν τω μεταξύ, η λίρα υποχώρησε κατά 0,10% σε σύγκριση με το δολάριο στις 8:59 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης, πουλώντας για 1,24674 δολάρια.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.