Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) χαιρέτησαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και κάλεσαν και τα δύο μέρη να εργαστούν για την «πλήρη εφαρμογή της».
«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την απελευθέρωση όλων των εναπομεινάντων ομήρων, να διευκολύνει περαιτέρω την επειγόντως αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια και να ανοίξει το δρόμο για τους αμάχους να επιστρέψουν και να ξαναχτίσουν τα σπίτια και τις ζωές τους», ανέφερε η G7.
«Με μια κατάπαυση του πυρός που θα επιτευχθεί σύντομα, είναι επίσης σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να βάλουμε τέλος στην καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου οι συνθήκες συνεχίζουν να επιδεινώνονται», πρόσθεσε η G7, απαιτώντας από όλα τα μέρη να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση ανθρωπιστική βοήθεια.







