Τραγωδία στη Μιανμάρ: Χάος και απόγνωση μετά τον φονικό σεισμό-Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες

Τέσσερις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Μιανμάρ, η κατάσταση παραμένει δραματική, με τις ελπίδες για επιζώντες να λιγοστεύουν. Ο ακριβής απολογισμός των θυμάτων παραμένει αδύνατος, καθώς οι διασώστες, με ελάχιστα μέσα, προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.

Δραματικές ελλείψεις και αβοήθητοι πολίτες

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικές προμήθειες, δυσχεραίνοντας τη διαχείριση της καταστροφής. Η έρευνα για επιζώντες διεξάγεται κυρίως από κατοίκους που, χωρίς βαρέα μηχανήματα, αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στη ζέστη των 41 βαθμών Κελσίου. Εκσκαφείς εμφανίζονται σποραδικά, ενώ πολλές περιοχές παραμένουν απρόσιτες.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων – Νέος μετασεισμός

Οι μέχρι τώρα αναφορές κάνουν λόγο για 1.700 νεκρούς, 3.400 τραυματίες και 300 αγνοούμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Νέος μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες κοντά στο Μανταλέι, επιτείνοντας την αγωνία των κατοίκων.

Ανθρωπιστική κρίση και εμπόδια στη βοήθεια

Η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες λόγω των καταστροφών στο οδικό δίκτυο, αλλά και των συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και των ανταρτών. Οι διασώστες καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν επιζώντες, όμως δεν υπάρχουν νοσοκομεία ή ιατρικές προμήθειες για να τους περιθάλψουν.

Η Μιανμάρ, που βρίσκεται στο σεισμικά ενεργό ρήγμα Sagaing, αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της, με τις επιπτώσεις να γίνονται κάθε ώρα πιο δραματικές.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.