Η Ρωσία βλέπει τις επαφές μεταξύ ανώτερων εκπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν σχετικά με την πυρηνική συμφωνία ως θετικό βήμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου.
“Γνωρίζουμε ότι προγραμματίζονται ορισμένες άμεσες και έμμεσες επαφές στο Ομάν. Και, φυσικά, αυτό μπορεί μόνο να γίνει ευπρόσδεκτο, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης γύρω από το Ιράν”, σημείωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πάντα υποστήριζε μια διπλωματική λύση στο ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
Προηγουμένως, αμερικανικά και ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της Ουάσιγκτον για τις διαπραγματεύσεις στο Ομάν, ενώ της αντιπροσωπείας της Τεχεράνης αναμένεται να ηγηθεί ο υπουργός Εξωτερικών Abbas Araghchi .







