Αναβλήθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία στο Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η συνάντηση για τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουκρανίας αναβλήθηκε. «Οι συνομιλίες σε επίσημο επίπεδο θα συνεχιστούν, αλλά αυτές είναι κλειστές για τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η δήλωση επιβεβαιώνει δημοσίευμα που ανέφερε ότι η συνάντηση υποβαθμίστηκε μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάρκο Ρούμπιο να μην παραστεί. Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να εγκαταλείψουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις εάν η Ρωσία και η Ουκρανία δεν δείξουν σημάδια συμβιβασμού.

Το τελευταίο πισωγύρισμα ήρθε μετά την απόρριψη από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι του ενδεχομένου παραχώρησης της κατεχόμενης χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.