Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Ντι Βανς, δίνοντας συνέντευξή του στον Μπρατ Μπάιερ του Fox News , δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει «σύντομα».
«Θα εξαρτηθεί από τους Ρώσους και τους Ουκρανούς τώρα που η κάθε πλευρά γνωρίζει ποιοι είναι οι όροι της άλλης για ειρήνη. Θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία και να σταματήσουν αυτή τη βίαιη σύγκρουση», δήλωσε ο Βανς.
«Για τους Ουκρανούς, ναι, φυσικά, είναι θυμωμένοι που δέχθηκαν εισβολή, αλλά θα συνεχίσουμε να χάνουμε χιλιάδες και χιλιάδες στρατιώτες για μερικά χιλιόμετρα εδάφους από εδώ ή από εκεί;» πρόσθεσε.
- Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό σημείο για να σταματήσουν οι Χούθι να επιτίθενται σε πλοία
Στη συνέχεια της συνέντευξης του ο αντιπρόεδρος, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή «σε καλή θέση για να σταματήσουν οι Χούθι να επιτίθενται σε μη στρατιωτικά πλοία».
«Βλέπουμε ήδη σημάδια ότι οι Χούθι λένε «no mas», έχουν βομβαρδιστεί, έχουν αναγνωρίσει ότι υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για τα πυρά εναντίον αμερικανικών και άλλων πλοίων».
«Νομίζω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες της εθνικής του ασφάλειας είναι ότι αν φορτώνεις πράγματα σε ένα πλοίο και τα στέλνεις στις ΗΠΑ, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα εμφανιστούν χωρίς να σκοτωθούν οι ναύτες, χωρίς να καταστραφεί το πλοίο», πρόσθεσε ο Βανς. «Αυτός είναι ένας στόχος τον οποίο θα επιδιώξουμε δυναμικά, αν χρειαστεί», τόνισε.







