Η Μέγκαν Γκριν, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε ότι η σταθερότητα των τιμών αποτελεί βασική προτεραιότητα, ιδίως όσον αφορά την πρόσφατη περίοδο αυξημένου πληθωρισμού.
«Η υποκείμενη δραστηριότητα είναι ασθενής, η αγορά εργασίας έχει χαλαρώσει περαιτέρω και η διαδικασία αποπληθωρισμού συνεχίζεται, αν και με ένα αυξημένο οροπέδιο πληθωρισμού γύρω στο 3,5% για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ανησυχώ τόσο για την πλευρά της ζήτησης όσο και για την πλευρά της προσφοράς της οικονομίας», δήλωσε η Γκριν στο Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών.
Εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες της για τους «διπλούς» κινδύνους για την καθοδική πορεία της ανάπτυξης και την ανοδική πορεία του πληθωρισμού, καθώς και για το βραχυπρόθεσμο προφίλ του πληθωρισμού για το τρέχον έτος.
Ο Γκριν επεσήμανε ότι η σταδιακή προσέγγιση σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων «εξακολουθεί να είναι δικαιολογημένη», λέγοντας ότι τα θορυβώδη δεδομένα θα παρατείνουν τον χρόνο που απαιτείται για να νιώσει κανείς καθησυχασμένος από τα σημάδια αποπληθωρισμού, παρά τις πρόσφατες θετικές τάσεις.







