Οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Η αντίδραση της αγοράς έρχεται μετά από ένα Σαββατοκύριακο ανταλλαγών πυραύλων μεταξύ των δύο χωρών, με ενεργειακές εγκαταστάσεις μεταξύ των αναφερόμενων στόχων.
Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν επίσης βασικά παγκόσμια γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη και της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά στον Καναδά.
Στις 9:01 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,41% και ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,30%, χάρη στον γίγαντα των πολυτελών προϊόντων Kering, ο οποίος σημείωσε άνοδο 5,76% μετά από αναφορές ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, θα αναλάμβανε τα καθήκοντά του ως νέος επικεφαλής. Ένα λεπτό αργότερα, ο λονδρέζικος FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,16%, χάρη στην άνοδο 6,50% του Entain. Ο γερμανικός DAX επίσης σημείωσε άνοδο 0,43% έως τις 9:04 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης, με τις μετοχές της Deutsche Bank AG να σημειώνουν άνοδο 1,26%.
Στο μέτωπο των νομισμάτων, το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,19% έναντι του δολαρίου στις 8:59 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης στα 1,15725 δολάρια, ενώ η λίρα Αγγλίας παρέμεινε σταθερή στα 1,35867 δολάρια.







