Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), Χάιτχαμ αλ-Γκάις, απέρριψε τις ανησυχίες σχετικά με την προσφορά πετρελαίου υπό το φως των τελευταίων ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν εξελίξεις στην προσφορά ή στη δυναμική της αγοράς που να δικαιολογούν τη λήψη περιττών μέτρων», δήλωσε.
Νωρίτερα σήμερα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, δήλωσε ότι ο οργανισμός του είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει αποθέματα έκτακτης ανάγκης εάν χρειαστεί.
Ωστόσο, ο Αλ-Γκάις δήλωσε ότι το σχόλιο του Μπιρόλ «προκαλεί ψευδείς συναγερμούς και προβάλλει ένα αίσθημα φόβου στην αγορά, επαναλαμβάνοντας την περιττή ανάγκη για πιθανή χρήση αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης πετρελαίου». Υποστήριξε ότι παρόμοια σχόλια «συνέβαλαν στην υψηλότερη αστάθεια της αγοράς και οδήγησαν σε πρόωρες κυκλοφορίες αποθεμάτων», πιο πρόσφατα το 2022.







