Ερντογάν: Οι κυρώσεις μπορεί να σταματήσουν τον Νετανιάχου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «η αποφασιστικότητα, η συνέπεια και η βούληση της διεθνούς κοινότητας» είναι πιθανό να «σταματήσουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου» από αυτό που, όπως ισχυρίζεται, αποτελεί παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα.

Μιλώντας στο Διεθνές Συμπόσιο για τον Αιώνα των Εθνικών Ανακτόρων, ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Χαμάς «επιδεικνύει μεγάλη υπομονή» απέναντι στις «προκλήσεις του Ισραήλ» και τηρεί την εκεχειρία. Ο Ερντογάν τόνισε ότι η διπλωματική πίεση στο Ισραήλ πρέπει να αυξηθεί για να αρθούν τα εμπόδια στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

Ο Ερντογάν παραμένει σταθερός στη θέση του ότι το Ισραήλ δεν σέβεται την υπογεγραμμένη εκεχειρία και ότι «η κατοχή συνεχίζεται στην Παλαιστίνη». Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι τουρκικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου και τριάντα έξι άλλους Ισραηλινούς, κατηγορώντας τους για «διάπραξη γενοκτονίας».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.