Ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις έχασε 0,6 μονάδες τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας στις 98,2, ανέφερε η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB). Ωστόσο, ο δείκτης αβεβαιότητας έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος, στις 88, 12 μονάδες λιγότερο από ό,τι πριν από ένα μήνα.
Το 32% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις θέσεις εργασίας, ποσοστό που παρέμεινε αμετάβλητο από τον Σεπτέμβριο, ενώ το 15% δήλωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τους επόμενους τρεις μήνες, σημειώνοντας μείωση 1 μονάδας σε μηνιαία βάση. Το 60% ανέφερε διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ ο αριθμός των ιδιοκτητών που αναμένουν καλύτερες επιχειρηματικές συνθήκες μειώθηκε κατά 3 μονάδες σε καθαρό 20%.
«Η αισιοδοξία μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκε ελαφρώς τον Οκτώβριο, καθώς οι ιδιοκτήτες αναφέρουν χαμηλότερες πωλήσεις και μειωμένα κέρδη. Επιπλέον, πολλές εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έλλειψη εργατικού δυναμικού και θέλουν να προσλάβουν, αλλά δυσκολεύονται να το κάνουν, με την ποιότητα του εργατικού δυναμικού να αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα για την Main Street», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του NFIB, Μπιλ Ντάνκελμπεργκ.







