Οι δημοσκοπήσεις ανησυχούν και προβληματίζουν…

«Στο τραπέζι» βρίσκονται τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, που έγιναν τις τελευταίες δέκα ημέρες και αποτυπώνουν το κλίμα, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.

Η μείωση της «ψαλίδας» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η απώλεια 3-4 μονάδων για την κυβέρνηση, τα μικρά έως ανύπαρκτα «κέρδη» για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων και η διεύρυνση της γκρίζας ζώνης που δείχνει  μία «εφιαλτική» νίκη της αποχής και της τιμωριτικής ψήφου, είναι ο «κοινός παρονομαστής» όλων των μετρήσεων. 

Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για την σύγκρουση με την αντιπολίτευση, που θα αρχίσει από την Δευτέρα, με την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έως τον χρόνο της εκλογικής αναμέτρησης να παραχθούν απτά αποτελέσματα από την έρευνα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα αίτια του δυστυχήματος και τις διαχρονικές παραλείψεις, αλλά και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, με κατάληξη την ολοκλήρωση του έργου τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης, που θα επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Επί της ουσίας, ο χρόνος μετρά αντίστροφα έως την 21η ή την 28η Μαϊου, που αυτή την ώρα φαίνεται να «κυκλώνει» στο ημερολόγιο το Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.