Σε διευκρινήσεις γύρω από τη «βόμβα» της περασμένης εβδομάδας, για μεταφορά της έδρας του Ομίλου επιχειρήσεων του εκτός Ελλάδας, προχώρησε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος με συνέντευξη του στην Καθημερινή. «Είναι άλλες οι προτεραιότητές μας αυτή τη στιγμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της εταιρείας. Προτεραιότητα είναι η δουλειά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα λέει πως δυσκολεύτηκε να κατανοήσει τον θόρυβο που προκλήθηκε από τα όσα είπα στη Γενική Συνέλευση του Ομίλου Mytilineos αφού, όπως υποστηρίζει, «ήδη άλλες πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες έχουν αλλάξει έδρα διατηρώντας εδώ την παραγωγή τους».
Ο επιχειρηματίας στη συνέντευξη του μίλησε για την εξαγορά των πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 1,4 GW έναντι 1,1 δισ. ευρώ στον Καναδά, αλλά και για την εξαγορά της Unison, δυο κινήσεις που δείχνουν τη φιλοσοφία του Ομίλου αλλά και το «εύφορο πεδίο» για ανάπτυξη στον Καναδά, συνυπολογίζοντας και τη συνεργασία με τη Fairfax. «Τα κίνητρα που δίνει η καναδική κυβέρνηση, όπως και η αμερικανική, μας έπεισαν να επιλέξουμε τη συγκεκριμένη χώρα, ενώ η Ευρώπη απαντά με ευχολόγια». Αναλύοντας τα σημειώνει «το χαμηλό ενεργειακό κόστος –μόλις 20 δολάρια/MWh, το κόστος ρεύματος που είναι πέντε φορές κάτω από την Ευρώπη η τιμή του φυσικού αερίου».
Σε ό,τι αφορά στις προοπτικές για την Οικονομία στη χώρα μας, ο κ. Μυτιληναίος εκτιμά πως η λήψη της επενδυτικής βαθμίδας έχει προεξοφληθεί από τις διεθνείς αγορές, που έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη ότι αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα, και πως η αναβάθμιση της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγοράς θα προκαλέσει νέο επενδυτικό «μπουμ» και εισροές κεφαλαίων.







