Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας έφτασε σε υψηλό ρεκόρ κινούμενη πάνω από το 2,35% για πρώτη φορά από την 1η Δεκεμβρίου. Η κίνηση αυτή αντανακλά τη μετατόπιση των προσδοκιών των επενδυτών όσον αφορά την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Επιπλέον, το ρεκόρ ακολουθεί τις επιφυλακτικές δηλώσεις αρκετών υπευθύνων χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής οικονομολόγος Philip Lane και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου Pierre Wunsch, οι οποίοι τόνισαν την αναγκαιότητα πιο πειστικών αποδείξεων ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2% της ΕΚΤ προτού εξεταστούν πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.
Επιπλέον, σήμερα, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα ανήλθε στο 2,9% τον Ιανουάριο, ενώ ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε αύξηση 3,1% σε ετήσια βάση.
Στις 11:53 π.μ. ώρα Ελλάδας, το Bund 10-YR σημείωνε άνοδο κατά επτά μονάδες βάσης στο 2,362%.







