Herzog-Ισραήλ: Η απόφαση του ΔΠΔ «μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Isaac Herzog δήλωσε πριν λίγη ώρα ότι η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην υπουργό Άμυνας Yoav Gallant για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα είναι «μια μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη και την ανθρωπότητα».

«Κακή τη πίστη, η εξωφρενική απόφαση στο ΔΠΔ έχει μετατρέψει την καθολική δικαιοσύνη σε παγκόσμιο περίγελο. Περιγελάει τη θυσία όλων εκείνων που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη – από τη νίκη των Συμμάχων επί των Ναζί μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Χέρτζογκ.

Πρόσθεσε ότι το ΔΠΔ «αγνοεί τα δεινά» των ισραηλινών ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς και κρατήθηκαν σε «βίαιη αιχμαλωσία» στη Λωρίδα της Γάζας και αγνοεί το γεγονός ότι το Ισραήλ δέχτηκε «βάρβαρη» επίθεση στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το ΔΠΔ έχει «διαλέξει την πλευρά του τρόμου και του κακού έναντι της δημοκρατίας και της ελευθερίας», επεσήμανε ο Χέρτζογκ.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.