Βούτζιτς-ΕΚΤ: Η απόφαση για τα επιτόκια του Δεκεμβρίου θα είναι εύκολη

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Κροατίας (HNB) Boris Vujcic εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση του πρώην θεσμικού οργάνου για τα επιτόκια που θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο δεν θα είναι «δύσκολη».

Σε συνέντευξή του στο Politico, ο Vujcic επαίνεσε την «προσέγγιση της ΕΚΤ ανά συνεδρίαση» και την εξάρτηση από τα δεδομένα, σημειώνοντας ότι «όταν ο δρόμος είναι ολισθηρός, κάνεις μικρά βήματα και αυτό κάνουμε».
Σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες της αγοράς, οι οποίες προβλέπουν, άλλη μια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης (μ.β.), ο κ.Βούτζιτς δήλωσε ότι «είδα το Διοικητικό Συμβούλιο να βρίσκεται στην ίδια σελίδα και δεν πιστεύω πραγματικά ότι θα είναι πολύ διαφορετικό στις επόμενες συνεδριάσεις».

Ο Βούτζιτς σημείωσε ότι μέρος της αβεβαιότητας για την οικονομία της Ευρωζώνης προέρχεται από τους μελλοντικούς δασμούς του εκλεγμένου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αύξηση του πληθωρισμού.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.