Νιτσιάκος: ”Η μείωση της εμπορικής χρήσης στο λιμάνι της Πρέβεζας θα δημιουργήσει προβλήματα”

Με την παρέμβαση – καταγγελία του Προέδρου της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕΒΕ κ. Κωνσταντίνου Νιτσιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας, αναδείχθηκε το σημαντικό θέμα που σχετίζεται με το master plan και τον μελλοντικό χαρακτήρα του λιμένα Πρεβέζης.

Ειδικότερα ο κ. Νιτσιάκος, ανέφερε: «Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι, επιχειρηματίες κυρίως του τουρισμού, που δεν συμμερίζονται την ανάγκη ενίσχυσης του εμπορικού τμήματος. Πολλοί θα ήθελαν να καταργηθεί το εμπορικό τμήμα και να αναπτυχθεί το τουριστικό.»

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, η οποία προκάλεσε ευρεία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Ένας από αυτούς τους επιχειρηματίες με επισκέφθηκε στο γραφείο μου πριν από μερικούς μήνες κι αφού με ενημέρωσε για τις παραμέτρους, από την δική του οπτική γωνία, με απείλησε ευθέως ότι στην περίπτωση που αντιδράσουμε στην προτεινόμενη λύση έχει τη δυνατότητα να προωθήσει κάτι πολύ δυσμενέστερο για μας. Είμαι αναγκασμένος να αναφερθώ στο περιστατικό για να φανεί πως αντιμετωπίζουν το λιμάνι και καταδεικνύει την αλαζονεία τους για το πώς μπορούν να επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα της Ηπείρου».

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στο λιμάνι του Αστακού, το οποίο μετατρέπεται σε τουριστικό ενώ και σε εκείνο της Αμφιλοχίας, το οποίο δεν μπορεί να υποδεχτεί μεγάλα καράβια και έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει εναλλακτική λύση.

«Η μείωση της εμπορικής χρήσης στο λιμάνι της Πρέβεζας θα δημιουργήσει προβλήματα. Χωρίς εναλλακτική λύση θα οδηγηθούμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάτι που θα εκτοξεύσει το κόστος. Η επιβίωσή μας εξαρτάται από το λιμάνι της Πρέβεζας».