Focus Bari: Ανεπάρκεια εισοδημάτων και ανασφάλεια οδηγούν τους Έλληνες σε περικοπές εξόδων

Σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες σήμερα κάνουν περικοπές καθώς δεν φτάνει το εισόδημά τους, Ταυτοχρόνως το 40% κάνουν οικονομία προληπτικά, διότι φοβούνται ότι «τα χειρότερα έρχονται»!, σύμφωνα με νέα πανελλήνια έρευνα σχετικά με την ακρίβεια που επανέλαβε η η Focus Bari | YouGov.

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 19-26 Σεπτεμβρίου, έπειτα από αίτημα των πελατών της. Αντίστοιχου χαρακτήρα έρευνα είχε διεξάγει τον Απρίλιο του 2022

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί ότι εκτός από τις τιμές καυσίμων, πετρελαίου και ειδών σουπερμάρκετ, έχουν ανέβει οι τιμές σχεδόν όλων των προϊόντων και υπηρεσιών.

Τούτων δοθέντων, τις ημέρες που διανύουμε το 97% των πολιτών έχουν κάνει τουλάχιστον μια περικοπή εξόδων και γενικότερα οικονομία

Παράλληλα, επιλέγουν περισσότερο οικονομικούς τρόπους διασκέδασης, λιγότερα ταξίδια και διακοπές και μείωση κατανάλωσης σε αγορές και υπηρεσίες, ενώ το 60% των Ελλήνων σήμερα κάνουν περικοπές επειδή δεν επαρκεί το εισόδημά τους, ενώ το 40% κάνουν οικονομία προληπτικά, επειδή φοβούνται ότι «τα χειρότερα έρχονται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ