Ετοιμάζεται για τρίτη επένδυση στην Θεσσαλονίκη η Pfizer

Μετά από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το Παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών, η Pfizer ετοιμάζει τρίτη επένδυση στη Θεσσαλονίκη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από τη συνάντηση ομάδας επιτελικών στελεχών της Pfizer με τον Νίκο Νίτσα, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία τον ενημέρωσαν για την έναρξη λειτουργίας και στελέχωσης ενός νέου παγκόσμιου τμήματος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη «όπου και θα δραστηριοποιείται στην ασφάλεια των φαρμάκων σε όλο τον κόσμο με γνώμονα τη δημόσια υγεία».

Βάσει όσων τόνισαν τα στελέχη στον κ. Νίτσα, στο νέο αυτό τμήμα οι Safety Risk Leads θα είναι υπεύθυνοι για την ανάλυση και κατανόηση δεδομένων ασφαλείας ενός ή περισσοτέρων φαρμάκων της Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα δεδομένα αυτά θα προέρχονται από επιστημονικά περιοδικά, αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, κλινικές και μη- κλινικές μελέτες (invitro & in vivo) και επιδημιολογικές μελέτες. Αρμοδιότητα τους θα αποτελεί επίσης η συνεργασία και αλληλεπίδραση με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για θέματα ασφάλειας φαρμάκων