Νέο πλαίσιο για τις ρυθμίσεων οφειλών ανακοίνωσε σήμερα το οικονομικό επιτελείο. «Έχοντας πλήρη επίγνωση των νέων δυσκολιών που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός και με αίσθημα δικαίου στους συνεπείς φορολογούμενους προχωράμε σε νέο πλαίσιο» τόνισε ο κ.Σταϊκούρας
Συγκεκριμένα:
Για όσους έχουν απωλέσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 72 ή 120 δόσεων ή αν αυτές κατέστησαν μη εξυπηρετούμενες ως την 1/2/2023 δίνεται η δυνατότητα να τις αναβιώσουν καταβάλλοντας δύο μηνιαίες δόσεις εως 31/7/2023, την τρέχουσα και μια επιπλέον. Οι δόσεις που έχουν απολεσθεί μεταφέρονται έντοκα στο τέλος της ρύθμισης.
Για όσους είναι συνεπείς που δημιούργησαν νέες οφειλές δημιουργείται νέο σχήμα. Οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1/11/2021 και έως 1/2/2023 μπορούν να ρυθμιστούν σε 36 δόσεις με το αντίστοιχο επιτόκιο των 12 δόσεων ή σε 72 με των 24 δόσεων. Σε περίπτωση ένταξης στη νέα ρύθμιση ισχύουν τα ευεργετήματα της αναβίωσης.
Eπίσης μπορούν να ενταχθούν και οφειλές σε εξυπηρετούμενες πάγιες ρυθμίσεις εφόσον περιλαμβάνουν νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν από 1/11/2021.







