Στην πόλη της Ρόδου, σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναλυτικά, κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε:
«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Ρόδου και των Δωδεκανήσων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι΄ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Ψηλά τις σημαίες της νίκης, ψηλά τις σημαίες της πατρίδας μας, ψηλά τις σημαίες της Νέας Δημοκρατίας.
Ξέρετε, φίλες και φίλοι, ότι ο δικός σας ενθουσιασμός μου δίνει πάντα ξεχωριστή δύναμη, καθώς έρχεται από έναν τόπο ακριτικό, ταυτόχρονα, όμως, και από ένα κέντρο οικονομικής προόδου. Εθνική ασπίδα αλλά και σύμβολο προκοπής. Γι΄ αυτό και το μήνυμά του, το μήνυμα εδώ της Ρόδου, το μήνυμα όλων των Δωδεκανήσων, κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα έχει τη δική του διπλή σημασία για τη σιγουριά, για την προοπτική που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα.
Γνωρίζω, βέβαια, ότι ο πολιούχος του νησιού, ο ‘Αγιος Κωνσταντίνος, εορτάζεται εδώ στις 14 Νοεμβρίου. Τα λέω καλά; Ανήμερα, όμως, Κωνσταντίνου και Ελένης, θα γιορτάσει και η Ρόδος και μαζί όλη η χώρα τη γιορτή της Δημοκρατίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη νεολαία μας, για τους ΟΝΝΕΔίτες μας. Οκτώ και σήμερα έμειναν μέχρι την Κυριακή της νίκης. Γι΄ αυτό και βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, να είναι γαλάζια, σε ένα γαλάζιο χάρτη της χώρας.
Θυμάστε τις μεγάλες δυσκολίες που ξεπεράσαμε μαζί. Τις υβριδικές επιθέσεις στον Έβρο, τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές εδώ στο Αιγαίο, στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην Κω, στη Λέρο. Αμέσως μετά, τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας. Υστερα την ενεργειακή έκρηξη από τον διεθνή πληθωρισμό και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σχεδόν καθημερινά -εσείς το ξέρετε καλύτερα από οποιονδήποτε- τις επιθετικές προκλήσεις των γειτόνων μας. Όμως, η πατρίδα δεν λύγισε στιγμή, η οικονομία άντεξε και η κοινωνία έμεινε ενωμένη».







