«Πωλητήριο» στον Κωτσόβολο βάζει η Currys

Ο βρετανικός όμιλος Currys προχώρησε σε μία είδηση ”βόμβα”, ανακοινώνοντας στο Λονδίνο ότι προχωρά στην πώληση της αλυσίδας Κωτσόβολος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώθηκε από τον βρετανικό όμιλο, αρχίζει άμεσα η διαδικασία διερεύνησης πώλησης της αλυσίδας.

Στην ανακοίνωση της η Currys υπογραμμίζει πως ξεκινά τη στρατηγική αναθεώρηση της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα μέσω της Κωτσόβολος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της.

Βάσει όσων η Currys αναφέρει στην ανακοίνωση της, “το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου μέσα από το πρίσμα της αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι η ισχύς της επωνυμίας Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων παραδόσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου. Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολος”.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου, σημειώνοντας τα παρακάτω:

“Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολο για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κωτσόβολος αποτελεί εταιρεία με εξαιρετικές επιδόσεις για τον όμιλο Currys, βάσει των αποτελεσμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η Κωτσόβολος στο τελευταίο δίμηνο της χρήσης 2022 έτρεξε με ρυθμό ανάπτυξης 12%, υπερδιπλάσιο του εξαμήνου που προηγήθηκε. Βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε ο όμιλος Currys για την περίοδο των 10 εβδομάδων από 29 Οκτωβρίου έως 7 Ιανουαρίου, που περιλαμβάνει την Black Friday αλλά και την εορταστική αγορά, η ελληνική εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 12%.