TESCO: Αλλαγή στο τιμόνι της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βρετανίας

Ο Τζέρι Μέρφι, ο πρώην επικεφαλής της Kingfisher, πρόκειται να παραιτηθεί από την προεδρία της Tate & Lyle για να διευκολύνει τον διορισμό του ως αντικαταστάτης του Τζον Άλαν στο μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής της Βρετανίας, σύμφωνα με το Sky News.

Ο Ιρλανδός επιχειρηματίας Τζέρι Μέρφι είναι έτοιμος να αναλάβει τη θέση του νέου προέδρου του μεγαλύτερου ομίλου σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, της Tesco.

Ο Μέρφι είναι επί του παρόντος πρόεδρος στη Burberry και Tate & Lyle, και έχει επιλεγεί να αντικαταστήσει τον Τζον Άλαν ως πρόεδρος της Tesco, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την προεδρία τον Μάιο, σύμφωνα με το Sky News.

Ο διορισμός του Μέρφι αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Η Tesco αρνήθηκε να το σχολιάσει, ενώ η Tate & Lyle δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο από το Reuters.
Ποιος είναι ο Τζέρι Μέρφι

Το πρώην αφεντικό της Greencore που έγινε «παίκτης» ιδιωτικών μετοχών, ο Τζέρι Μέρφι ανέλαβε διευθυντικό ρόλο στη Burberry το 2018.

Προηγουμένως, ήταν πρόεδρος της Blackstone για την Ευρώπη και έχει υπηρετήσει ως μη εκτελεστικός διευθυντής σε εταιρείες όπως η British American Tobacco και η Merlin Entertainments.

Ο Μέρφι τελείωσε το University College Cork (UCC) παίρνοντας πτυχίο στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων, ενώ έχει και MBS στο Μάρκετινγκ από το University College του Δουβλίνου.

Η παραίτηση του Τζον Άλαν 

Ο Τζον Άλαν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Tesco τον Μάιο μετά από κατηγορίες για τη συμπεριφορά του.

Μάλιστα, η Tesco ανέφερε ότι εν αναμονή του διορισμού νέου προέδρου, ο ανώτερος ανεξάρτητος διευθυντής Μπάιρον Γκρότε θα διατελέσει προσωρινός πρόεδρος.
Ο Άλαν παραιτήθηκε επίσης από τη θέση του προέδρου του στη Barratt Developments, τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κατοικιών στη Βρετανία.Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Άλαν φαίνεται να αντιμετώπιζε ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά από τέσσερις γυναίκες. «Παραμένω αποφασισμένος να αποδείξω την αθωότητά μου», είπε τότε ο Άλαν.