Τραγωδία στον Πειραιά: Όλη η Ελλάδα κλαίει και απαιτεί Δικαιοσύνη για τον «Αντωνιώ»

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Κ., τον οποίον πέταξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon μέλη του πληρώματος του.
Ακόμα και η φονική κακοκαιρία Daniel με τις έντονες βροχοπτώσεις «παραμέρισε» σε αυτό το αδιανόητο περιστατικό, με θύμα τον 36χρονο από την Κρήτη και θύτες «συνανθρώπους» του στο λιμάνι του Πειραιά.

Το οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε πολλαπλασίασε τόσο το πένθος όσο και την οργή σε όλη την Ελλάδα. Κύμα συμπάθειας για τον νεκρό «Αντωνιώ» πλημμύρισε απ’ άκρου εις άκρον τη χώρα, οι καταστηματάρχες στον τόπο καταγωγής του, τον Άγιο Νικόλαο έκλεισαν τα μαγαζιά τους, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν και χιλιάδες σχόλια αναρτήθηκαν για το αδιανόητο έγκλημα.

Όσοι τον ήξεραν, τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που πάντα έτρεχε να βοηθήσει όποιον το χρειαζόταν ενώ προσπαθούσε να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του. Περισσότερα στοιχεία για τον Αντώνη Κ. δίνει ο συντοπίτης του δημοσιογράφος Γιώργος Ντουνάκης.

«Ο Αντώνης Κ. έζησε 36 δύσκολα χρόνια στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τη μητέρα του και τα δυο του αδέρφια… Χωρίς δουλειά και αυτό που αποκαλούν στις μέρες μας potential βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι…

Χωρίς άλλα εισοδήματα από τη μέρα που έχασε τη μητέρα του σε μια ζωή που για τους περισσότερους θα φάνταζε σωστός Γολγοθάς, ο ίδιος συνέχισε να καβαλάει το ποδήλατο του και να παλεύει για μια χούφτα ευρώ ή λίγες μπουκιές φαγητό πάντα με ένα ανεξήγητο πολλές φορές χαμόγελο…

Σε έναν κόσμο σκληρό που απορρίπτει εύκολα, περιθωριοποιεί και πολλές φορές στιγματίζει το διαφορετικό, πλήρωσε με τη ζωή του μια αργοπορία να επιβιβαστεί στο καταραμένο εκείνο πλοίο χθες το βράδυ στον Πειραιά…

Ο Αντώνης που αξίζει να σημειωθεί πως είχε εκδώσει κανονικά εισιτήριο (δεν ευσταθούν όλες εκείνες οι φήμες πως δοκίμασε να μπει με το έτσι θέλω χωρίς να πληρώσει)… δεν μπόρεσε να αντιδράσει όπως πιθανόν όλοι μας όταν εκείνο το δίποδο τον έσπρωχνε πάνω στον καταπέλτη… Ο Αντώνης δεν ήταν κάποιος που μάλωνε, μπορεί και να γελούσε αμήχανα, ίσως να νόμιζε πως επρόκειτο για κάποιο αστείο, μια κακόγουστη φάρσα…

Μέχρι που βρέθηκε στο κενό… Ίσως και να χαμογελούσε ακόμα και την ώρα που αποχαιρετούσε τον σκληρό και άδικο κόσμο μας…».

Μήνυμα Μητσοτάκη

Ανάρτηση για την τραγωδία έκανε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. «Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική.

Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκούν για το βάρος των στιγμών.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία: έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας…».