Παππάς για αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ: ”Δεν σεβάστηκαν την δημοκρατική έκφραση των πολιτών”

Το δικό του σχόλιο για το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε ο Νίκος Παππάς ευχόμενος ”καλή τύχη” προς όσους επέλεξαν το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης.

Ταυτοχρόνως ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε «να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθούν με το δικό τους κόμμα» διερωτώμενος «θα πουν καλώς τα έκανε ο Τσακαλώτος με τη φορολογία που έβαλε; Θα πουν ότι καλώς παρουσίασε τα παράλληλα νομίσματα; Θα πουν ότι καλώς ο Κατρούγκαλος καλά έκανε και έλγε “και λίγα σας βάλαμε;”».

Παράλληλα, σχετικά με την επιλογή των 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ανεξαρτητοποιηθούν, υπενθύμισε ότι «όταν αποχώρησαν 25 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο δεν έκαναν Κοινοβουλευτική Ομάδα απέναντι στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν».

Σε ερώτηση αν θα χρησιμοποιούσε τον όρο αποστασία, ο κ. Παππάς είπε ότι «η λέξη αποστασία είναι πολύ φορτισμένη αλλά σημαίνει απόσταση από κάτι. Έχουν πάρει απόσταση και από τη λαϊκή εντολή και από τη δημοκρατική επιλογή του κόσμου που ήρθε στην κάλπη».

Όπως σχολίασε ο πρώην υπουργός, όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ «την ίδια νύχτα της δημοκρατικής εκλογής είχαν σχεδιάσει την αποχώρησή τους. Θυμάμαι ότι άκουσα τον Τσακαλώτο που τώρα χτίζει το δικό του κόμμα, να μιλά για ήττα της αριστεράς ενώ η αριστερά είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα με κόσμο. Τώρα κατάλαβα γιατί το έκαναν. Είναι έλλειμα δημοκρατικής κουλτουρας. Φίλης, Σκουρλετης, Αχτσιογλου, Χαρίτσης, Τσακαλώτος δεν σεβάστηκαν την δημοκρατική έκφραση των πολιτών, δεν αναγνώρισαν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο και άρχισαν να τον αποδομούν από την πρώτη στιγμή».