Η Vodafone υπογράφει συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων με τη Microsoft για AI, cloud και IoT

Η Vodafone και η Microsoft Corp. ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη μια σημαντική 10ετή στρατηγική συνεργασία. Στόχος της συνεργασίας είναι ο μετασχηματισμός των ψηφιακών υπηρεσιών για περισσότερες από 300 εκατομμύρια επιχειρήσεις, οργανισμούς του δημόσιου τομέα και καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης και cloud της Microsoft.

Επιπλέον, η Vodafone σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. δολαρίων κατά την επόμενη δεκαετία σε υπηρεσίες cloud και AI που αναπτύσσονται με τη Microsoft, οι οποίες θα χρησιμοποιούν επίσης τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας της Vodafone.

Η Microsoft θα γίνει με τη σειρά της επενδυτής  στη διαχειριζόμενη πλατφόρμα IoT (Internet of Things) της Vodafone, όταν θα αναπτυχθεί ως αυτόνομη επιχείρηση έως τον Απρίλιο του 2024 και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της κινητής χρηματοοικονομικής πλατφόρμας της Vodafone στην Αφρική.

Ο Chief Commercial Officer της Microsoft, Judson Althoff, δήλωσε ότι η δύναμη της Vodafone στο IoT και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες είναι στρατηγικά σημαντική.

«Τα περιουσιακά στοιχεία του IoT είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες βιωσιμότητας τόσων πολλών πελατών μας σε τομείς που είναι δύσκολο να μειώσουν», είπε.

“Αυτή η νέα γενιά τεχνητής νοημοσύνης θα ξεκλειδώσει τεράστιες νέες ευκαιρίες για κάθε οργανισμό και κάθε βιομηχανία σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Satya Nadella πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. “Είμαστε ευτυχείς που μαζί με τη Vodafone θα εφαρμόσουμε την τελευταία τεχνολογία cloud και AI για να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων και επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αφρική και την Ευρώπη, να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να επιταχύνουμε τη μετάβαση της εταιρείας στο cloud”.