Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανάνι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η πιο πρόσφατη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να χαρακτηρίσουν τους Χούθις ως τρομοκρατική ομάδα δεν θα αλλάξει τη στάση της Υεμένης προς τη Γάζα.
Ο Κανάνι χαρακτήρισε την ενέργεια “προκλητική” και “μη εποικοδομητική”, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει “ηθική και νομική εξουσία να κρίνει τους άλλους”. Η κίνηση αυτή δείχνει περαιτέρω ότι η Ουάσινγκτον “δεν είναι πρόθυμη να διορθώσει τις λανθασμένες και καταστροφικές πολιτικές της στην περιοχή”, υποστήριξε ο Ιρανός αξιωματούχος.
Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν για την υποστήριξη των “εγκλημάτων πολέμου του σιωνιστικού τρομοκρατικού καθεστώτος”.







