«Τρομάζει» ξανά την κυβέρνηση ο κορωνοϊός – Ποια μέτρα εξετάζονται

Ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα παραχωρήσουν αύριο, Τέταρτη, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, της Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου αλλά και της καθηγήτριας Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασίας Κοτανίδου.

Στις τάξεις των ειδικών πάντως καταγράφεται έντονη ανησυχία για την πορεία που ο κορωνοϊός ακολουθεί στη χώρα μας, καθώς επιβεβαιώνεται ο φόβος πως οι εκδηλώσεις και οι συναθροίσεις των εορτών των Χριστουγέννων δημιουργήσαν μία αλυσίδα η οποία προς το παρόν δύσκολα σπάει.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την εικόνα των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας, με τα βαριά περιστατικά κορωνοϊού να αυξάνονται επικίνδυνα, ενώ ταυτοχρόνως μείζον ζήτημα αποτελεί και ο ιός της γρίπης.

«Το κύμα κορωνοϊού πλησιάζει στο peak του. Ενώ το κύμα της εποχικής γρίπης μετρά μόλις τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα covid θα σταθεροποιηθούν και θα αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα περιστατικά γρίπης θα αυξάνονται τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου» αναφέρει ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρης Παρασκευής.