Η Βουλή των ΗΠΑ ψηφίζει νομοσχέδιο απαγόρευσης του TikTok

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών υιοθέτησε σήμερα το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok στη χώρα, εκτός αν η εφαρμογή αλλάξει ιδιοκτήτη ByteDance Ltd. με αποτέλεσμα 352-65.

Το νομοσχέδιο θα πάει τώρα προς ψήφιση στη Γερουσία. Κατατέθηκε αφού εκπρόσωποι τόσο του Ρεπουμπλικανικού όσο και του Δημοκρατικού κόμματος, καθώς και οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας διαπίστωσαν ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και ότι η Κίνα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών και να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2024.

“Το νομοσχέδιο εμποδίζει τη διαθεσιμότητα καταστημάτων εφαρμογών ή υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων στις ΗΠΑ για εφαρμογές που ελέγχονται από την ByteDance, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, εκτός εάν η εφαρμογή διακόψει τους δεσμούς της με οντότητες όπως η ByteDance που υπόκεινται στον έλεγχο ενός ξένου αντιπάλου”, αναφέρεται στην επεξήγηση του νομοσχεδίου, με επίσημο τίτλο Protecting Americans From Foreign Adversary Controlled Applications Act.