Βορίδης για Βελόπουλου: ”Αλιεύει στα θολά νερά της καλλιέργειας της βίας”

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή στο action24 παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αρχίζοντας από το περιστατικό βιαιοπραγίας στη Βουλή, την Τετάρτη, περιγράφοντάς το ως «εξαιρετικά δυσάρεστο».

Υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχα επεισόδια είχαν σημειωθεί και παλαιότερα, σχολίασε ότι πολλές φορές η ψήφος διαμαρτυρίας καταλήγει στο να εκλέγονται εκπρόσωποι που δεν τιμούν την εντολή την οποία είχαν πάρει. Εξ ου και η ευθύνη των ψηφοφόρων, συμπέρανε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης παρατήρησε ότι από το… «Φρουρά, φρουρά», τώρα το Κοινοβούλιο επέβαλε στον πρωταγωνιστή του επεισοδίου τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή, της 15νθήμερης αποβολής από τις εργασίες της Βουλής, ενώ διετάχθη και η σύλληψή του. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται βουλευτής, εντός του Κοινοβουλίου, με την άδεια του προέδρου του Σώματος -και αυτό δείχνει διαφορά στάσης, ήθους και της αντίληψης για την προστασία του κοινοβουλευτικού θεσμού, από την παρούσα προεδρία, σημείωσε.

Συγκεκριμένα για το κόμμα των «Σπαρτιατών», αφού διευκρίνισε ότι οι δικαστικές εξελίξεις κινούνται σε τρία επίπεδα (δίωξη από ‘Αρειο Πάγο για εξαπάτηση εκλογέων, απόφαση του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου για την κάθοδο στις ευρωεκλογές και απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου, ως εκλογοδικείου, για τις έδρες), υπενθύμισε ότι το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αξιοποιεί νομικά τις διατάξεις που ψήφισε παλαιότερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εσωτερικών.