ΗΠΑ: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο μετά την έκθεση για το ΑΕΠ

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, αφού η έκθεση για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξης και αύξηση των τιμών καταναλωτή.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς ανέβηκε 5 μονάδες βάσης στο 4,706%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά περίπου 6 μονάδες βάσης στο 4,995%. Μια μονάδα βάσης ισούται με 0,01 ποσοστιαίες μονάδες.

Η έκθεση για το ΑΕΠ έδειξε ανάπτυξη 1,6%, η οποία ήταν χαμηλότερη από το 2,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Μαζί με τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης για το τρίμηνο, η έκθεση έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με ρυθμό 3,4%, πολύ πάνω από την άνοδο 1,8% του προηγούμενου τριμήνου. Αυτό προκάλεσε ανησυχία για τον επίμονο πληθωρισμό και έθεσε υπό αμφισβήτηση εάν η Federal Reserve θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια σύντομα, ακόμη και με την επιβράδυνση της οικονομίας.

Η Fed πρόκειται να συγκληθεί για τη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα. Οι αγορές αναμένουν ευρέως τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα τότε, με τους traders να τιμολογούν τελευταία στην πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME .

Ωστόσο, οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά για τυχόν νέες ενδείξεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με το πότε αναμένουν μείωση των επιτοκίων και πόσες μειώσεις αναμένουν να πραγματοποιηθούν φέτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.