Η Κίνα καλεί τη Γερμανία να σταματήσει την πολιτική “χειραγώγηση”

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin κάλεσε τη Γερμανία να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους υποτιθέμενους κινδύνους “κατασκοπείας” για να συμμετάσχει σε πολιτική “χειραγώγηση” κατά της Κίνας, τονίζοντας ότι η έννοια των κατασκόπων που συνδέονται με το Πεκίνο δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ευρώπη.

“Ο σκοπός αυτής της φημολογίας είναι πολύ προφανής, ο οποίος είναι να δυσφημιστεί και να κατασταλεί η Κίνα και να καταστραφεί η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ευρώπης”, υπογράμμισε.

Νωρίτερα σήμερα, οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου με την υποψία ότι κατασκοπεύει για λογαριασμό του Πεκίνου. Ο συλληφθείς, που αναγνωρίστηκε μόνο ως Jian G., φέρεται να είναι βοηθός του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που εργάζεται σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με το Κοινοβούλιο στην κινεζική υπηρεσία πληροφοριών και ότι κατασκοπεύει τα στελέχη της κινεζικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία.