Μητσοτάκης για Εκκλησία και Ιερώνυμο: ”Η συνεργασία μας ήταν, είναι και παραμένει στενή”

«Η συνεργασία μας ήταν, είναι και παραμένει στενή», τόνισε αναφερόμενος στην Εκκλησία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός σημείωσε για τις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία ότι «η συνεργασία μας θεσμικά ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή».

Ακολούθως ο πρωθυπουργός είπε ότι «μπαίνοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ». Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο «για το σπουδαίο και κοινωνικό έργο της εκκλησίας»

Συμπλήρωσε παράλληλα πως «προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα της εκκλησίας που συμπληρώνει τις κρατικές δομές». Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςκαι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν στον παιδικό σταθμό – Νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αρχιεπίσκοπο βρέθηκαν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στη συνέχεια στον Παιδικό Σταθμό «Ζωοδόχος Πηγή», ενώ θα ολοκληρώσουν τις κοινές επισκέψεις τους με την παρουσία τους στο Κέντρο Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος».