Apple: Θα πιάσει τις «κουρεμένες» προβλέψεις στο 2ο τρίμηνο;

Η Apple Inc. θα αποκαλύψει την έκθεση αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους 2024, σε μια περίοδο κατά την οποία η πτώση της μετοχής της κατά 10%, ο ρυθμιστικός έλεγχος από παγκόσμιους ελεγκτές, οι αναφορές για μείωση στο μισό των προβλέψεων πωλήσεων των ακουστικών Vision Pro και η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων της ναυαρχίδας της, του προϊόντος iPhone, κρατούν τους επενδυτές σε εγρήγορση.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις πτυχές, οι αναλυτές προβλέπουν μείωση των εσόδων, τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στα 90,3 δισ. δολάρια έναντι 94,8 δισ. δολαρίων από την ίδια περίοδο του 2023 και κέρδη ανά μετοχή 1,50 δολάρια έναντι 1,52 δολαρίων στο ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η πτώση των παγκόσμιων αποστολών iPhone και η ίδια διολισθαίνουσα τάση για τις πωλήσεις της στη γιγαντιαία κινεζική αγορά καθιστούν δύσκολο να περιμένουμε συναρπαστικές πωλήσεις iPhone για το δεύτερο τρίμηνο. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η Apple θα καταγράψει 45,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις smartphone ετησίως έναντι 50,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023.

Προσθέτοντας στις προαναφερθείσες προκλήσεις, μια πρόσφατη έκθεση του αναλυτή Ming-Chi Kuo σημείωσε ότι η Apple αναγκάστηκε να μειώσει δραστικά στο μισό τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις των ακουστικών Vision Pro για το 2024, επειδή η ζήτηση ήταν πολύ χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Από τις προηγούμενες προβλέψεις για 800.000 ακουστικά, η εταιρεία αναμένει τώρα να πουλήσει μεταξύ 400.000 και 450.000 μονάδων φέτος.

Έτσι, η διαβεβαίωση των επενδυτών για την πορεία της Apple εξαρτάται από διάφορα επερχόμενα γεγονότα εκτός από την έκθεση για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Στις 7 Μαΐου, υπάρχει μια εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων στην οποία ο γίγαντας με έδρα το Κουπερτίνο αναμένεται να αποκαλύψει τα νέα iPad. Στη συνέχεια, στις 10 Ιουνίου, η Apple ξεκινά το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της, το οποίο πιθανότατα θα επικεντρωθεί στα σχέδια για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο 1,04% στις 5:30 π.μ. ώρα Ελλάδος, με τιμή πώλησης τα 171,06 δολάρια ανά τεμάχιο.