Buffett: Οι επενδυτές να μην περιμένουν «πολύ καιρό» για την αντικατάστασή μου

Οι επενδυτές της Berkshire Hathaway Inc. «δεν πρέπει να περιμένουν πολύ καιρό» για να εξετάσουν τις επιδόσεις της επόμενης διοικητικής ομάδας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Warren Buffett, καθώς αναφέρθηκε εν συντομία στο μέλλον του ομίλου χωρίς να βρίσκεται στο τιμόνι.

«Θα δούμε πώς η επόμενη διοίκηση θα παίξει το παιχνίδι στην Berkshire. Αισθάνομαι καλά, αλλά ξέρω λίγα πράγματα για τους αναλογιστικούς πίνακες», σημείωσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να δεσμευτεί σε μακροχρόνιες συμβάσεις εργασίας στην ηλικία του, λαμβάνοντας υπόψη τις αβεβαιότητες που έρχονται με τον καιρό.

Η Apple θα είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη συμμετοχή της Berkshire μέχρι το τέλος 2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway Inc. Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε ότι είναι πιθανό «στο τέλος» του 2024 η Apple να είναι η μεγαλύτερη κοινή μετοχική συμμετοχή» που έχει ο όμιλος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους της περικοπής των επενδύσεων στην Apple και του αποκλεισμού της από τις επιχειρηματικές συστάσεις προς τους μετόχους, ο Μπάφετ ανέφερε ότι κάθε ιδιοκτησία που μπορεί να έχουν στην Apple, την Coca-Cola ή την American Express θεωρείται «επιχείρηση».

«Μπορούμε να αγοράσουμε πραγματικά υπέροχες εταιρείες στην αγορά ως επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να τις αγοράσουμε όλες . Τώρα υπάρχουν διαφορές στη φορολογία, στους παράγοντες, διαφορές στην ευθύνη της διοίκησης, ένα σωρό πράγματα, αλλά όσον αφορά την τοποθέτηση των χρημάτων σας, βλέπουμε πάντα κάθε μετοχή ως επιχείρηση και δεν επιχειρούμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις στις αγορές».