Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) Γενς Στόλτενμπεργκ επέμεινε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, ακόμη και αν αυτό περιλαμβάνει πλήγματα κατά “νόμιμων, στρατιωτικών στόχων στο έδαφος του επιτιθέμενου μέρους”, της Ρωσίας.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ulf Kristersson κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αμφίβιο Σύνταγμα της Στοκχόλμης, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι “πρόκειται για έναν πόλεμο επίθεσης που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον μιας ειρηνικής, δημοκρατικής γειτονικής χώρας -της Ουκρανίας- που σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε απειλή για τη Ρωσία”.
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε την απόφαση των δυτικών χωρών να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα που της δώρισαν για να πλήξει το έδαφος της χώρας του, χαρακτηρίζοντάς την “προβληματική”.







