Τα σχόλια του Νετανιάχου βλάπτουν τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός

Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την υποστήριξη μιας “μερικής” μόνο συμφωνίας με τη Χαμάς “προκάλεσε ζημιά που θα είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί και σε τρομερή χρονική στιγμή”, μετέδωσε το Κανάλι 12, επικαλούμενο ισραηλινή πηγή που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς.

“Η δήλωσή του ήταν πραγματικό σαμποτάζ. Είναι δύσκολο να δούμε πώς μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία στο εγγύς μέλλον. Είναι ‘game over’ για μια συμφωνία … Παραιτείται από την απελευθέρωση των απαχθέντων στρατιωτών και από την ευκαιρία να προσπαθήσει να φέρει πρώτα στην πατρίδα τις γυναίκες, τις στρατιώτισσες και τους ηλικιωμένους”, πρόσθεσε το τηλεοπτικό κανάλι.

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι θα συμφωνούσε μόνο σε μια “μερική” συμφωνία με τη Χαμάς που δεν θα τερμάτιζε τον πόλεμο. Τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί η προσωρινή διακοπή των επιχειρήσεων, ο στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στον θύλακα “για να ολοκληρώσει τον στόχο της εξάλειψης της Χαμάς. Δεν είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από αυτό”.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.