Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir πρότεινε στους υπουργούς ασφαλείας να αναβληθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ομηρίας μεταξύ της χώρας του και της Χαμάς μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μετέδωσε την Πέμπτη το Κανάλι 13.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπεν-Γβιρ τόνισε ότι η επίτευξη συμφωνίας αυτή τη στιγμή θα ήταν “ένα χαστούκι για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο θα ήταν μια νίκη για τον εν ενεργεία πρόεδρο Τζο Μπάιντεν”.
Το μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι χτύπησε την πρόταση του Ben-Gvir. “Πρέπει να δράσουμε για την άμεση απελευθέρωση, οι απαχθέντες βρίσκονται εκεί για εννέα μήνες”, ανέφερε ο υπουργός Επιστημών Γκίλα Γκαμλιέλ.







