Το SPD της Γερμανίας προτείνει τον Σολτς για καγκελάριο

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προτάθηκε επίσημα ως επικεφαλής υποψήφιος του κόμματός του για τις επερχόμενες πρόωρες ομοσπονδιακές εκλογές του Φεβρουαρίου, μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση Deutsche Welle.

Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έκαναν την επιλογή τους μετά από δύο εβδομάδες εσωτερικών συζητήσεων. Η επιλογή φέρεται να έγινε μεταξύ του Σολτς και του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται δημοσκοπήσεις, ο Πιστόριους είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη Γερμανία. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας απέσυρε την υποψηφιότητά του για καγκελάριος και υποστήριξε τον Σολτς.

Οι Πράσινοι πρότειναν τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ως επικεφαλής υποψήφιό τους πριν από δύο εβδομάδες. Οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου 2025.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.