Νετανιάχου: Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είναι «αντι-ισραηλινό τσίρκο»

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC) ως «αντι-ισραηλινό τσίρκο», ενώ το χαρακτήρισε επίσης «αντισημιτικό», «σάπιο» και «άσχετο».

«Ο ΟΗΕ επέλεξε ξανά να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ με ψευδείς κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων αβάσιμων κατηγοριών για σεξουαλική βία», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου στο X. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα έπρεπε να είχε επικεντρωθεί στα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Χαμάς».

«Για σοβαρούς λόγους το Ισραήλ αποφάσισε να το εγκαταλείψει πριν από περίπου ένα μήνα», κατέληγε η ανάρτηση ως απάντηση σε προηγούμενη έκθεση του ΟΗΕ που δήλωνε ότι το Ισραήλ διέπραξε «πράξεις γενοκτονίας» κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Γάζα.

 

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.