Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνού παραιτείται

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορρνού υπέβαλε την παραίτησή του στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος την έκανε δεκτή, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων σήμερα.

Η έβδομη πρωθυπουργική κυβέρνηση του Μακρόν διήρκεσε λιγότερο από 15 ώρες και η παραίτησή του ήρθε μετά από μόλις 27 ημέρες θητείας. Ο Λεκορνού αντικατέστησε τον Μπαϊρού στις 9 Σεπτεμβρίου, ο οποίος ανατράπηκε με ψήφο εμπιστοσύνης .

Μόλις χθες, η Γαλλία παρουσίασε την ευρέως επικριθείσα κυβέρνηση συνέχειας , με 11 υπουργούς να επιστρέφουν στις ίδιες θέσεις που κατείχαν προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταϊό και του υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

Ο πρόεδρος της RN, Τζόρνταν Μπαρντέλλα, κάλεσε αμέσως τον Μακρόν να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση μετά την παραίτηση του Λεκορνού εν μέσω ενός βαθιά διχασμένου κοινοβουλίου. Τώρα, ο πρόεδρος  πρέπει να διορίσει νέο πρωθυπουργό και να σχηματίσει μια κυβέρνηση ικανή να διατηρήσει ξανά τη σταθερότητα.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.