Η Ρωσία βλέπει τις ΗΠΑ να προσπαθούν να στρατολογήσουν μισθοφόρους για την Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Μόσχα έλαβε πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια «εκστρατεία στρατολόγησης» στις Φιλιππίνες για να βρουν στρατεύματα πρόθυμα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Η διαδικασία πρόσληψης διεκπεραιώνεται από την αμερικανική εταιρεία RMS International, με έδρα τη Φλόριντα. Ειδικεύεται σε υπηρεσίες ασφαλείας. Προτιμώνται πρώην υπάλληλοι των υπηρεσιών ασφαλείας των Φιλιππίνων και συνταξιούχοι στρατιωτικοί», δήλωσε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με αυτήν, η γερμανική πρεσβεία στη Μανίλα εξέδωσε βίζες για «πολίτες αυτής της χώρας που έχουν υπογράψει συμβόλαιο» για να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.