Οι ΗΠΑ ζητούν το πράσινο φως από τον ΟΗΕ για τη δημιουργία δύναμης ασφαλείας στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν σχέδιο ψηφίσματος σε πολλά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΟ) ζητώντας τη δημιουργία μιας διετούς διεθνούς δύναμης στη Γάζα, ανέφερε το Axios, επικαλούμενο αντίγραφο του σχεδίου που έλαβε.

Το σχέδιο ψηφίσματος θα παρέχει στις ΗΠΑ και σε άλλες συμμετέχουσες χώρες μια ευρεία εντολή να κυβερνήσουν τη Γάζα και να είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια εκεί μέχρι το τέλος του 2027, με πιθανές παρατάσεις, ανέφερε η έκθεση. Η λεγόμενη Διεθνής Δύναμη Ασφαλείας (ISF), η οποία θα περιλαμβάνει στρατεύματα από διάφορες χώρες, θα είναι μια «δύναμη επιβολής και όχι μια ειρηνευτική δύναμη», ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη έναν ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο. Η Ινδονησία, το Αζερμπαϊτζάν, η Αίγυπτος και η Τουρκία έχουν προηγουμένως εκφράσει την προθυμία τους να παράσχουν στρατεύματα για την προτεινόμενη δύναμη.

Το ψήφισμα ζητά να δοθούν στο προτεινόμενο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «Συμβούλιο Ειρήνης», το οποίο ο ίδιος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα προεδρεύει, οι εξουσίες «μιας μεταβατικής διακυβέρνησης» για να καθορίσει προτεραιότητες και να συγκεντρώσει κεφάλαια για την ανοικοδόμηση της Γάζας μέχρι η Παλαιστινιακή Αρχή «να ολοκληρώσει ικανοποιητικά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.