Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές

Με ιδιαίτερα οξύ τόνο ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και στις υποκλοπές. Ζήτησε πλήρη διερεύνηση και άφησε αιχμές για συγκάλυψη από την κυβέρνηση.

Με σκληρή γλώσσα παρενέβη στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της συζήτησης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το θεσμικό αποτύπωμα των υποκλοπών. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ευθέως για πολιτική υποκρισία και προσπάθεια αποστασιοποίησης από ένα σκάνδαλο που, όπως υποστήριξε, εξελίσσεται επί των ημερών του.

Κριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ και «ρόλο παρατηρητή»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έθεσε το ζήτημα των ευθυνών της κυβέρνησης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνοντας ότι ο οργανισμός «είναι βουτηγμένος στο σκάνδαλο» από το 2019, χρονιά ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. «Σήμερα προσγειωθήκατε σε αυτή τη χώρα; Δεν είστε επικεφαλής κυβέρνησης από το 2019;» διερωτήθηκε, καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εμφανιστεί ως εξωτερικός σχολιαστής.

«Αποτελεί τεράστιο θράσος να εμφανίζεστε ως παρατηρητής των εξελίξεων, ως σχολιαστής και να μιλάτε για διαχρονικές παθογένειες», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως οι «παθογένειες» αυτές δεν είναι αφηρημένες, αλλά συνδέονται με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και με την ανοχή σε πρακτικές που υπονομεύουν τη διαφάνεια στη διαχείριση δημόσιων πόρων.

Αιχμές για Λαζαρίδη και μετωπική για τις υποκλοπές

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επιτέθηκε και στον βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη, με έντονο σαρκασμό. «Το πτυχίο που έχει είναι της συγκάλυψης στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και του αντικομμουνισμού», ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία εργαλειοποιεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να περιορίσει το εύρος της διερεύνησης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο θέμα των υποκλοπών, ζητώντας να «ερευνηθούν πλήρως όλες οι υποθέσεις και να βγουν στο φως οι ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού». Κατήγγειλε ότι επιχειρείται πολιτική διαχείριση με «κάλπικα διλήμματα» από την κυβέρνηση αλλά και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιχειρώντας –όπως είπε– να περιοριστεί το ζήτημα σε ένα στενό κομματικό παιχνίδι.

«Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε ποτέ σαν τα μούτρα σας», επισήμανε, θέλοντας να διαφοροποιήσει ριζικά το ΚΚΕ από το συνολικό πολιτικό σύστημα και να αναδείξει ότι, κατά την άποψή του, η υπόθεση των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστούν πτυχές του ίδιου προβλήματος: της κρίσης αξιοπιστίας των θεσμών και της διαχείρισης της εξουσίας.

Σχόλιο SBCTV : Η παρέμβαση Κουτσούμπα κλιμακώνει την πολιτική πίεση σε ένα ήδη φορτισμένο περιβάλλον, όπου ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές λειτουργούν ως δείκτες θεσμικής κόπωσης και ελλείμματος εμπιστοσύνης. Για την κυβέρνηση, το διακύβευμα είναι να αποδείξει ότι μπορεί να ελέγξει και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια, ενώ για την αντιπολίτευση –και ειδικά για το ΚΚΕ– να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια απέναντι σε πρακτικές που εκλαμβάνονται ως σύμφυτες με ένα μοντέλο διακυβέρνησης κλειστών κυκλωμάτων και περιορισμένης λογοδοσίας.

#Κουτσούμπας #Μητσοτάκης #ΟΠΕΚΕΠΕ #υποκλοπές #ΚΚΕ

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.