Εθνική Πινακοθήκη: Αυτό το ΣΚ διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις και δράσεις για όλους

Ελεύθερη η είσοδος στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνει η Εθνική Πινακοθήκη με ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες. 

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό με στόχο οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία, έχοντας την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά δράσεων όπως είναι οι ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις της αλλά και τα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Προς διευκρίνηση αυτήν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτήριο ξενάγηση στην περιοδική έκθεση “ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970″ από την επιμελήτρια της έκθεσης και Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ, Συραγώ Τσιάρα, στη 13.00. Αυτή η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 3 Μαρτίου 2024 και η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει έναν ακόμα κύκλο ξεναγήσεων από τη Συραγώ Τσιάρα, στις 8 και 22 Οκτωβρίου και στις 5 και 19 Νοεμβρίου (ώρα 13.00). Παράλληλα ξεναγήσεις στην “ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970” θα γίνουν και από την επιμελήτρια της ΕΠΜΑΣ Μαρίνα Τομαζάνη στις 7 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου, 18 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου, στις 12.00. Ενώ ταυτόχρονα, θα υπάρχει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία “Γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης μας”.

Επιπρόσθετα εντάχθηκε και ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ο «Περίπατος στους μικρόκοσμους μιας μεγαλούπολης», σχεδιασμένο ειδικά για τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα εγγόνια τους.

Γενικότερα, με γνώμονα τη συμμετοχικότητα και τη συμπεριληπτικότητα, συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ενηλίκους τόσο στο Κεντρικό Κτήριο της ΕΠΜΑΣ όσο και στην Εθνική Γλυπτοθήκη και τα Παραρτήματα, σ’ ένα πλούσιο, ανοιχτό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο ανά ηλικία, που υλοποιεί τη δέσμευση για μια Εθνική Πινακοθήκη όλων μας.