Ολλανδία: Προσπαθεί να περιορίσει τα αυτοκίνητα στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη σοβαρή έλλειψη χώρων στάθμευσης στην περιοχή, περιορίζοντας τα αυτοκίνητα και αυξάνοντας τα ποδήλατα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ολλανδική πόλη τα ποδήλατα είναι πιο πολλά από τους κατοίκους και οι ποδηλάτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό καλοκαίρι ο δήμος έκλεισε μια από τις σημαντικότερες κυκλοφοριακές αρτηρίες της πόλης για τα αυτοκίνητα, πραγματοποιώντας ένα πείραμα διάρκειας έξι εβδομάδων και δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Ενδεικτικά μία κάτοικος είπε “Βρήκα το πείραμα πολύ θετικό”. Ενώ μια άλλη τόνισε “Οι ποδηλάτες έχουν προτεραιότητα στο Άμστερνταμ. Είναι δύσκολο. Έχουμε και αυτοκίνητο. Όταν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε, έχουμε δυσκολία”.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2019 το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, ελλείψη χώρων.

Τέλος, ενδεικτικό είναι το έργο ενός υποθαλάσσιου γκαράζ στάθμευσης που έχει φτιάξει το Άμστερνταμ, με χώρο για 7000 ποδήλατα, ελπίζοντας ότι αντίστοιχα έργα θα επιλύσουν το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.